Gör video på din smartphone

När du gör video på din smartphone lönar det sig att vara nyfiken och kreativ. Var inte rädd för att testa lite olika appar. Du har en uppsjö av appar vid dina fingertoppar som kan utföra unika och specifika funktioner. Med rätt arsenal av video-appar på mobilen kan man verkligen skapa exakt den video man vill ha direkt i sin iPhone, Android eller Windows-mobil. Man kan nästan fråga sig om det behövs några datorer längre! Men det beror givetvis på vad man ska använda sina videor till.

För professionell produktion av mer substantiella filmer krävs fortfarande desktop-program, men vi förundras ändå över vad man kan åstadkomma på sin smartphone med rätt appar. Låt oss säga att du har filmat snygga utemöbler från Garden Store och vill sätta ihop klippen till en snygg liten video. Om det inte blev helt rakt (det är lätt att man hamnar lite på sniskan) så kan man etablera en rak horisontell linje med appen Horizon. Vill du vända ditt filmklipp och spela upp det baklänges? Testa då appen Flip Flop som är helt gratis till iPhone.

iMovie är så klart en klassiker till iPhone, men vi kan också tipsa om Quik. Det är egentligen en Go Pro app, men man behöver inte ha en Go Pro för att använda appen. Ladda in ett gäng video-filer och lägg till musik, effekter och puls med några enkla klick. Perfekt om man vill skapa en fartfylld och actionladdad video som är spännande att se på! I Quik går det också att lägga till text, trimma klipp, med mera.