Design handlar om mer än bara utseende

När det kommer till design så handlar det inte bara om hur saker och ting ser ut, något som många kan tro ibland. Utan snarare så handlar det om väldigt mycket. Bland annat så rör det sig om känslor, intryck, minnen, atmosfärer, miljö, osv. Därför kan en och samma design uppfattar på helt olika sätt hos olika personer. Detta är viktigt att komma ihåg i och med att det påverkar såväl hur du själv som hur andra människor upplever saker och ting. 

Input från utomstående är nyttigt 

Om du själv sitter och ska designa något kan det dock vara svårt att räkna in allas synvinklar och uppfattningar för att få “bästa möjliga resultat”. Utan istället kan det då bara vara bra att satsa på den mest enkla designen – komiskt nog så är det många gånger den som blir bäst. Att skala ner på detaljer kan alltså vara bra, för less is more som man brukar säga. Det kan dock även vara bra att få input från någon annan så att du ser det ur ett lite annat perspektiv än ditt eget. 

Om du behöver mer energi 

Efter en tids pysslande, skapande, byggande eller vad det nu är du gör kommer du börja se någon form av resultat. För att få lite energi igen kan du sätta igång din smarta kaffebryggare eller din snabba vattenkokare, för att sen göra dig en kopp te eller kaffe beroende på vad du själv tycker bäst om. Sen kan du avnjuta din kopp samtidigt som du ser över ditt mästerverk, det oavsett om du kommit halvvägs eller om du är färdig med designen. Tänk på att det är du som bestämmer hur resultatet kan bli, men att det också kan vara bra att få någorlunda input utifrån.